ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Αθήνα 7/12/2009

ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ ATHENSVWCLUB

Τσάμη Καρατάσου 46 Αθήνα 117 42

τηλ. 9238808 φαξ 9241847

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΣ : Υπουργο ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

ΚΟΙΝ : Υφυπουργο ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη

 

ΘΕΜΑ : Περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Συγχαρητήρια για τις αποφάσεις σας για την επιδοτούμενη απόσυρση αυτοκινήτων και τον πράσινο δακτύλιο.

 

Πρέπει ομως να επισημάνουμε οτι η υιοθέτηση του πίνακα του κ. Σουφλιά, αδικεί μια σημαντική κατηγορία οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας μηδενικών ρύπων νέας γενιάς που είναι από τουλάχιστον ύποπτοι περιβαλλοντικώς εως σεσημασμένοι.

 

Στην κατηγορία Δ συγκεκριμένα, τα συμβατικά οχήματα συνυπάρχουν με την πρώτη γενιά των καταλυτικών που αποδεδειγμένα ουδέποτε συντηρήθηκαν και είναι ισως οι μεγαλύτεροι ρυπαντές σήμερα.

 

Η τροποποίηση του υφιστάμενου πίνακα είναι απολύτως ανεπαρκής αφού διατηρεί στο ακέραιο τις ιδιότητες του αρχικού ως αντικίνητρου κατοχής παλαιού αυτοκινήτου.

 

Οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων πλήττουν τα λαικά στρώματα για τα οποία ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να μην αδικηθούν.

 

Ο πρώτος περιβαλλοντικός φόρος της νεας κυβέρνησης είναι απαραίτητο να καταστεί περιβαλλοντικά ορθός σύμφωνα με την τελευταία λέξη της επιστήμης ( μελέτες, έρευνες, επιφυλάξεις ) και να απαλλαχθεί εντελώς απο τις εμπορικές του καταβολές.

 

Τα λαικά στρώματα καλουνται εντος των επόμενων ημερών να πληρώσουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας που συχνα υπερβαίνουν την εμπορική αξία των οχημάτων τους. Αμεσες διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται για να ανατρέψουν τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, και πολιτικές συνέπειες.

 

Εκ μερους των Λεσχών παλαιών αυτοκινήτων και των ιδιοκτητών τους, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να σας εξηγήσουμε τι ενοούμε και να σας παρουσιάσουμε την κατάσταση, τον φάκελο με τα στοιχεία και τις προτάσεις μας.

 

 

Για το Δ.Σ.

  • beetle